فلفل چیلی میوه گیاهی از سرده فلفل(کپومسوسیس)است که عضوی از راسته بادنجانیان است هالاپینو و هابانرو از انواع این فلفل هستند. فلفلها از حدود ۷۵۰۰ سال قبل از میلادمسیح جزوی از رژیم غذایی انسانها بوده و از قدیمیترین گیاهان کشت شده در قاره آمریکا هستند. در ایران نیز این محصول درجاهای مختلفی کشت میشود که دربین آنها، روستای گردشگری فرومد از توابع استان سمنان یکی از مهمترین قطبهای اصلی کشت و تولید فلفل درکشور است. رسیدن فلفلهای چیلی به آسیا توسط تجار پرتغالی اتفاق افتاد که به ارزش آن و شباهتش به فلفل سیاه واقف بودند. در اواخر قرن پانزدهم میلادی توسط پرتغالیها به هند معرفی شد علت تند بودن فلفل تند، وجود مادهای به نام کپسایسین در این میوه است این ماده برای پوست و مخاط محرک بوده و برای تهیه انواعی دارو که در تسکین برخی از دردها کاربرد دارد، مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده هرگاه به مخاط دهان برخورد کند، مغز آن قسمت را داغ احساس میکند. فلفلهای تندعلاوه بر مصارف غذایی موارد استفاده دیگری هم دارند برای مثال از کپسایسین موجوددر فلفل برای ساخت اسپری فلفل،گاز اشک آور و ضد دردها کاربرد دارد.
دیدگاه خود را بنویسید